Homepage  Te Boek  Chris Huinder 2016

Stenen in het hoofd - Chris Huinder

Stenen in het hoofd

Groningen, 13 januari 2016

Beste mensen van de pers,

20 februari presenteren Uitgeverij Palmslag en de Bossche auteur Chris Huinder de verhalenbundel Stenen in het hoofd. Inspiratie voor de verhalen vond Huinder in het schilderij De keisnijding van Jheronimus Bosch. De presentatie valt dan ook prachtig samen met Jheronimus Bosch 500, de manifestatie die heel 2016 stilstaat bij de vijfhonderdste sterfdag van de grote meester die zijn hele leven woonde en werkte in 's-Hertogenbosch.

De verhalenbundel Chris Huinder diept in Stenen in het hoofd cruciale gebeurtenissen op uit mensenlevens. Spelen karakterzwakte of ordinaire pech de hoofpersonen parten? Kan het zijn dat ze een geheim of een donkere kant hebben waardoor hun leven een onverwachte wending neemt? Geďnspireerd door Bosch' schilderij, daagt Huinder de lezer uit om naar de ‘keien’ onder de eigen schedel te kijken.

Over de auteur Chris Huinder (Jakarta, 1950) studeerde Politicologie en Kunstgeschiedenis. Hij werkte als freelance journalist in Portugal, fractiemedewerker in de Tweede Kamer, coördinator van een fondsorganisatie, sociaalwetenschappelijk onderzoeker en bestuurssecretaris van een multicultureel kenniscentrum. Huinder woont in ‘s-Hertogenbosch en heeft samen met zijn partner drie kinderen. Hij publiceerde eerder de roman De verloren jaren van Martin McGrew, een biografie.
Presentatie

De presentatie van het boek, die behalve met Jheronimus Bosch 500 ook nog samenvalt met de Week van het Korte Verhaal, vindt van 16.00 uur tot 17.30 uur plaats in Museum Slager in 's-Hertogenbosch.
 

Chris Huinder – Stenen in het hoofd
Uitgeverij Palmslag € 17,95 / 142 pagina’s
ISBN 978 94 917 7340 2
www.palmslag.nl

Website / Contact met Chris Huinder

Chris Huinder - Stenen In Het Hoofd

Stenen in het hoofd - Chris Huinder

Homepage  Te Boek  Chris Huinder 2016